FOOD: Peer crumble snack

22 January 2016

Hi lieve BodieBoosters!

Een crumble die nog warm is van de oven.. een van mijn favoriete desserts. Helaas is het niet gezond en moet het toch weggeschreven worden onder een joker. Gelukkig is er nu een recept voor een jokervrije peer met crumble. Perfect als snack, maar ook lekker als toevoeging in je kwark of als dessert.

1-1-IMG_5974

Ingrediënten
1 el kokosolie
Een hand havervlokken (hand)
Een halve hand zonnebloempitten (halve hand)
Een halve hand walnoten (halve hand)
1 snuf kaneel
1 harde peer (bijv. Doyenne du Comice)

HOE MAAK JE HET?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm de kokosolie in de magnetron tot het gesmolten is. Hak daarna de walnoten in kleine stukjes en voeg deze samen met de zonnebloempitten en havervlokken bij de kokosolie. Roer het goed door elkaar. Snij nu de peer doormidden en haal het klokhuis er uit. Snij er aan de bolle kant een plakje af zodat de peer stevig ligt. Leg bakpapier in een ovenschaal en leg hier de peer op. Bedek de twee peerhelften met de crumble. Laat het een half uurtje in de oven bakken en dan ben je al weer klaar!

Twee helften van deze peer met crumble kan je rekenen als 1x fruit, 1/2 eiwit, 1/4 koolhydraat.

Tip: je kan natuurlijk ook andere noten en zaden gebruiken. Als je wil kan je zelfs de peer vervangen door bijvoorbeeld een appel.

 

Linda

Volg mijn journey van couchpotato naar fitte femme fatale op http://www.comeoffthecouch.nl/

About the author
0 comments
  • Shirley

    Door de hand havervlokken lijkt het mij ook 1/4 koolhydraten. Niet vergeten! De hoeveelheid walnoten en zonnebloempitten is totaal toch ook één hand, zodat het 1 eiwit is? Ondanks deze toevoegingen blijft het wel een lekker recept, geen joker, top!

  • Carlijn

    Hi Shirley, wat fijn om te horen dat je het een lekker recept vindt! We hebben 1/2 havermout toegevoegd, je hebt gelijk! De pitten vallen onder powers en de walnoten onder eiwitten. Het blijft 1/2 portie eiwitten dus. Thx girl! Fijne dag!

Leave a comment
Cancel comment

Your emailaddress will not be published. Required fields are marked with *

Follow us on Instagram