Workout: Tabata challenge!

13 September 2016

Lieve Boosters,

Vandaag hebben wij iets anders voor jullie in petto. Misschien hebben een aantal van jullie er al ooit van gehoord, maar vandaag staat een tabata challenge op het programma! Voor wie het nog niet kennen, een tabata workout bestaat uit veel herhalingen in slechts 20 seconden tijd. Je krijgt een paar seconde om weer adem te halen en dan gaan we weer een ronde knallen! Dit ga je voelen morgen… en waarschijnlijk overmorgen 😉 Dit kan je buiten in het zonnetje doen of thuis in de woonkamer. Het enige wat je nodig hebt is een stopwatch en veel energie! Let’s do this!

Zelf ben ik met tabata in aanraking gekomen in de sportschool. Eerst dacht ik dat al die mensen knettergek waren die dat voor de lol deden. Ondanks dat ik al moe werd van het kijken naar de tabata workout, besloot ik het een kans te geven. Mijn zweet heeft gehuild, maar het geeft mega veel energie!

Bij een tabata workout is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk herhalingen van een oefening doet in slechts 20 seconden. Dit mag langer zijn als je wilt. Zijn de seconden voorbij? Dan krijg je 10 seconden rust. Dit is net genoeg om weer op adem te komen en de volgende 20 seconden in te gaan! Vandaag werken we in vier verschillende sets.

Tabata challenge

Tabata challenge!

Ronde 1

20 Seconden burpees

10 Seconden rust

20 Seconden jumping jacks

10 Seconden rust

Herhaal deze set 4 keer!

Ronde 2

20 Seconden squat jumps

10 Seconden rust

20 Seconden skaters

10 Seconden rust

Herhaal deze set 4 keer!

Ronde 3

20 Seconden mountain climbers

10 Seconden rust

20 Seconden high knees

10 Seconden rust

Herhaal deze set 4 keer! Nog maar 1 ronde te gaan!

Ronde 4

20 Seconden leg lifts

10 Seconden rust

20 Seconden push ups

10 Seconden rust

Herhaal deze laatste set 4 keer!

Laat weten of jij de challenge met ons aangaat! Lukt het niet meteen, geef niet op! Oefening baart kunst 😉 Gaat het te makkelijk? Maak er 30 seconden van! Pas de workout aan op je eigen niveau, zodat we allemaal de challenge met trots kunnen halen!

Let’s Boost!

Linda

About the author
Leave a comment
Cancel comment

Your emailaddress will not be published. Required fields are marked with *

Follow us on Instagram