Mindset: mental wellness challenge

31 October 2016

Lieve Boosters,

Normaal heb ik een workout challenge voor jullie klaarstaan. Vandaag gooien wij het over een andere toer! Want niet alleen gezond eten en sporten is van belang bij het halen van je doel. Mindset speelt hier een grote rol bij. De herfstvakantie is voorbij en iedereen is weer druk aan de slag. Deze week gaan we aan de slag met een 7 dagen mental wellness challenge.

7 dagen mental wellness challenge

Wanneer je hoofd er niet naar staat is het alleen maar lastiger om gezonde keuzes te maken. Gelukkig zijn er genoeg manieren om rust te creëren en alles weer op de rit te krijgen. Tijd om weer op te laden en helemaal zen te worden!

mental wellness challenge

Dag 1

Plan tijd voor jezelf in om lekker ontspannen in bad te gaan liggen. Doe er een lekker geurtje in. Gebruik olie die ontspannen werkt. Zet een muziekje op, doe je ogen dicht en kom helemaal tot rust. Geen bad? Een lekkere warme douche kan ook ontspannend werken. Gebruik een doucheproduct met een ontspannende werking om even alle stress los te laten.

Dag 2

Wacht tot het einde van de dag en schrijf 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. Het kan zijn dat door de donkere dagen je net even in een negatieve spiraal zit. Vergeet de mooie dingen in het leven niet! Zo ziet alles er net wat rooskleuriger uit 🙂

Dag 3

Ga een stuk wandelen. Je kan bijvoorbeeld naar het bos of een park in de buurt gaan. Geniet van alle mooie herfstkleuren om je heen. Lichaamsbeweging is goed voor je. Probeer niet te lang binnen te zitten en je moment te nemen om even wat frisse lucht te krijgen.

Dag 4

Maak een lijstje van je kortetermijndoelen. Langetermijndoelen lijken soms nog heel ver weg te zijn. Dit kan ontmoedigend werken. Door kortetermijndoelen op te stellen houd jij jezelf scherp en voelt het goed wanneer je die haalt. Schouderklopje voor jou!

Dag 5

Vandaag ga je iets doen wat je al een langere tijd aan het uitstellen bent. Dit kan een kopje thee drinken zijn met je vriendin of je kast opruimen. Het voelt goed om bezig te zijn met dingen waar je anders niet zo snel aan toe komt. Kan je dat meteen van je to do list halen!

Dag 6

Klaagvrije dag! Voor mij de meest moeilijke dag. Als ik iets heel goed kan is het klagen. Helaas zorgt klagen ervoor dat je in een negatieve spiraal terecht komt. Daarnaast los je er niks mee op. Aangezien niemand er iets aan heeft of er vrolijk van wordt gaan wij de uitdaging aan om een dag niet te klagen! Laat die positiviteit maar komen 😀

Dag 7

Laatste challenge dag! Vandaag nemen we afstand van 5 items waar we geen gebruik meer van maken. Dit kan van alles zijn. Een opgeruimde omgeving geeft meer rust. Het is aan jou of je het gewoon weggooit of dat je er een happening van maakt met je vrienden/vriendinnen het het ritueel gaat verbranden. Let it go!

Deze week staat in het teken van kleine opdrachten die kunnen helpen om net wat positievere mindset te krijgen. Het is belangrijk dat je uiterlijk overeen komt met je innerlijk. Niet alleen wil je er goed uitzien, je moet ook lekker in je vel zitten.

Fijne week allemaal!

Let’s Boost!

Linda

About the author
Leave a comment
Cancel comment

Your emailaddress will not be published. Required fields are marked with *

Follow us on Instagram